ÅTERANVÄNDNING

Återanvändning är det bästa alternativet för miljön och sparar långt mer av jordens resurser än återvinning. Genom att skänka gör du en stor insats för miljön och genom att skänka till oss bidrar till att skapa ett överskott som går till bistånd. 
 
När du skänker till HUMANA kan du vara trygg i vetskapen att vi gör allt för att ta tillvara gåvorna på bästa sätt och se till att huvuddelen av dem går till återanvändning.

Ca 80% av gåvorna vi får in återanvänds, resterande 14% går till återvinning och 6 % är avfall.*

*När det gäller hur insamlade gåvor hanteras så har HUMANA en väl utarbetad och fungerande modell för hur insamlat material bäst tas om hand. Vi är transparenta och granskas av en oberoende miljökonsult (Mepex.no). Vi kan redovisa var allt insamlat material hamnar och har kontroll över alla led.

Läs mer om HUMANA Sveriges arbete här...

RENSAT GARDEROBEN?​

Har du kläder, skor, accessoarer, eller textilier som du vill bli av med? Vi kan ta hand om dom åt dig, och ge dom en andra chans. Du kan lämna gåvor i våra butiker under öppettider, eller i en av våra containrar, eller boka hämtning här! textilinsamling.se.

 

Vi tar emot kläder, skor, accessoarer och textilier oavsett skick och du behöver inte fundera över huruvida någonting är för slitet eller ej.

Hitta din närmaste butik och öppettider HÄR!